AEM intake rs4 b5

AEM intake kit RS4 B5

Verwacht post vandaag! 🙂 Een AEM intake voor de RS4 B5. Het voordeel is dat deze ‘gescheiden’ van de motor zit en direct verse lucht aangevoerd krijgt van de luchtinlaat aan de voorzijde van de motor.

De vermogenswinst is ongeveer 8PK en wat kleine newtonmeters aan koppel meer. Daar doe ik het natuurlijk niet helemaal voor. Voor mij is het belangrijkste de turbo-lag die ontstaat met gebruik van een papieren filter te verminderen. Het is een bi-turbo en koude lucht maakt namelijk niet heel veel uit gezien gecomprimeerde lucht namelijk heet wordt binnen een turbo, en weer afgekoeld wordt via de intercoolers.

AEM intake rs4 b5

Door scheiding met Carbon krijg je ook geen problemen met aanzuiging van warme lucht. Warme lucht aanzuigen (wat vaak gebeurd onder de kap) kost je uiteindelijk vermogen. Aan de voorzijde van de RS4 zit een inlaat welk koude frisse rijwind direct verzorgt bovenop de filter.

Belangrijker is natuurlijk het koelblokje voor de voltage distrubitie. Deze zit normaal bovenop de RS4 luchtbox en zou los komen te liggen als je er alleen een filter op zou installeren. Mits het weer een beetje te doen blijft verzorg ik de installatie vandaag of morgen.

Met morgen gaat de auto op de brug, om een volledige inspectie en things-to-do erop los te laten.

0 comments on “AEM intake kit RS4 B5Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *