VCDS basis

Automatisch vergrendelen en meer

Mijn auto komt met de mogelijkheid om met 1 druk op de knop alle deuren te vergrendelen of te ontgrendelen. Nieuwere auto’s hebben een automatische vergrendeling zodra je rijden gaat, deze blijkbaar nog niet. Echter met een Vagcom kabel, VCDS kan je zulk soort wel programmeren.

Als je Vagcom werkend hebt en een verbinding met de auto hebt via de OBD poort, ga dan naar 35. Vervolgens naar Redode (7) en als het goed is heb je hier de volgende waarde staan:

15178.

Deze schrijf je op (voor als je ooit in de toekomst terug zou willen) en vul je de volgende code in:

15194

Klik op Do it, en that’s it!

Wat voegt het toe?

Als eerst de centrale deurvergrendeling automatisch zodra je rijden gaat met een snelheid boven 30kmph. Handig voor in de stad. Het tweede is wanneer je de auto uitzet, de sleutel eruit trekt, deze alle deuren weer automatisch unlocked.

Wat kost een vagcom kabeltje? Welnu; je kunt origineel gaan (duur) of imitatie met een kleine cd-rom hier voor ~ 20 euro. De imitatie heb ik momenteel ook en die ik kreeg ik in geen weken tot functioneren. Totdat ik vandaag het vandaag opnieuw probeerde met een schone installatie van Windows 7 X64 op mijn laptop, toen werd de kabel namelijk wel gedetecteerd en kon ik erin.

Je kunt met VCDS veel ‘programmeren’ waaronder functies in of uitschakelen, de auto uitlezen op foutmeldingen maar ook testen op werking. Het is de nummer 1 tool van iedere garage inmiddels en de basis om te checken als er problemen zijn.

Let op: Als het voor het eerst dat je met VCDS aan de slag gaat, doe eerst een autoscan, en sla deze op. Als je een module de verkeerde code geeft wil je natuurlijk terug naar het origineel! Pas geen zaken aan als je niet weet wat je doet!

0 comments on “Automatisch vergrendelen en meerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *