RS6 MTM rimms velgen

Fotos en videos RS6

Een uitvoerig gesprek vandaag gehad, inclusief foto’s en video’s van de RS6. Deze is al een enkele tijd een project van iemand van wie ik de auto over zal gaan nemen. Het is een RS6 C5 in zwarte uitvoering, km-stand ongeveer op 180.000 waarvan de motor volledig gereviseerd is. De turbo’s zijn nieuw en aangepast voor een hogere compressie in verhouding met de normale turbo’s van de RS6. De automatische versnellingsbak heeft aanpassingen verkregen (waaronder primair versteviging / versterking) zodat deze het nieuwe vermogen straks ook hebben kan. Alles motorisch is ook vervangen dat met rubber of plastic te maken heeft (denk aan plastic blow-off valve’s). Ook zijn alle sensoren aangepakt die rondom de motor zitten om te voorkomen dat als er eentje stukgaat, de hele motor eruit gehaald moet worden. Het doel is dan ook een hoop leuke en veilige km’s te kunnen maken, voordat er sprake is van serieuze onderhoud. Dat is iets waar de RS6’s helaas bekend om staan.

Als eerst de motor. Dit betreft een V8, 4.2 liter bi-turbo welk standaard Audi is geleverd bij de RS6, getuned door gebruikelijk Cosworth. Tegenwoordig heet het bedrijf ook Mahle Powertrain. Cosworth was verantwoordelijk voor het uitbrengen van zeer veel performance uitvoeringen van auto’s in voornamelijk de racerij, met een zeer goede reputatie. De motor is verder in uitstekende conditie. Geen gerammel, geen rateltjes, geen nare bijgeluiden, gewoon een zeer net lopende V8.

Dan de turbo’s. Nieuw aangeschaft en bewerkt door een bedrijf welk o.a versteviging en grotere turbine’s heeft geplaatst, voor meer compressie van lucht. Het voordeel is dat de turbo in verhouding met de ‘stock’ turbo veel meer druk kan leveren zonder aanpassingen te moeten verrichten als men bijv een grotere turbo installeert. Vanzelfsprekend zijn ze ook water en oliegekoeld wat ook mijn RS4 sierde in de levensduur van de turbo’s. Fatsoenlijke warm-up en cool-down is een must.

Dan natuurlijk een video met de sound. Een heerlijk klinkende V8 zoals je kunt horen, lekkere brute snaar en motorisch ook gezond. Er zijn aanpassingen aan de uitlaat verricht om het geluid ook zo te krijgen. Momenteel zit alles bijna terug in elkaar en is het zaak om de auto onder te brengen bij een tuner, welk verantwoordelijk zal zijn voor de ECU remap (het vermogen) en de automatische versnellingsbak, waarbij oog op betrouwbaarheid wordt gelegd. Ondanks dat de bak versterkt is willen we echt graag een betrouwbare RS6 houden en blijven rijden, een revisie van een bak kost zo € 5000 namelijk. Voorkomen is beter dan genezen.

Het interieur ziet er verder goed uit, standaard RS6, lekker comfort, luxe, achterstoelverwarming en dergelijk. Het siert de RS6 ook de comfort van een A6 gebruikelijk ook te hebben. De beenruimte is in ieder geval beter dan die van een RS4 B5. 🙂 Het exterieur ziet er ook extreem goed uit. Geen krasjes, roest, helemaal niets. Gewoon een gave RS6 in top conditie. Vindt ze maar eens met de leeftijd van 15 jaar oud.

De velgen die eronder zitten zijn de standaard RS6 velgen. Echter heb ik wel al de hand weten te leggen via via op een MTM RS6 velgenset.

RS6 MTM rimms velgen

Ik plan ook om de bestaande RS6 velgen onder mijn RS4 mee te gaan nemen zodat ik beschik over 2 sets velgen. Een winter & zomerset dus!

Winterbanden rs4

Deze zijn fabrieksaf RS6, dus geen gezeik meer met spacers en toebehoren. 🙂 Instant fit dus. Qua vermogen verwacht men dat het tussen de 600 en 650PK komt te liggen, en het koppel richting de 800nm gaat. Met zo’n vermogen is het mogelijk om ook serieus snelheden tot 320kmph te kunnen halen. Klinkt als de ideaale getaway auto … gelukkig steken we ook tijd in anti-diefstal en hebben we hier ook onze maatregelen voor. Er is ook een offerte gevraagd bij mijn vaste verzekeraar. Een hertaxatie straks zou geen verkeerde keuze zijn namelijk.

Als de auto straks ready to go is doen we een finale inspectie. Het DRC systeem is o.a een bekende kwaal met deze auto’s. Ik wil als nieuwe eigenaar ook 100% zekerheid hebben en weten waar ik aan toe ben. Zodra alles gereed is zal een uitgebreide fotoset worden geplaatst op de website van B5blog.nl. Deze zal in de toekomst ook gaan verhuizen naar C5blog.nl. De inhoud van de RS4 over de afgelopen jaren zal dan ook blijven bestaan. 🙂

3 comments on “Fotos en videos RS6Add yours →

  1. Klinkt alsof er een vrachtwagen-turbo op is geplaats 😀
    Ik hoop dat er nog meer video’s komen, onder andere ook pov’s haha ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *