Kogel door de kerk

Spreekwoordelijk dan! Het is even een poos rustig en stil geweest rondom mijn auto en nieuwe berichten. Maar de kogel is door de kerk! Vanaf volgende maand ben ik eigenaar van een RS6 C5 Avant welk een fikse revisiebeurt heeft gehad en goed is voor 600 ~ 700PK.

– Gereviseerd blok
– Nieuwe turbo’s, met aanpassingen aan o.a turbinewieltjes (meer druk)
– Versterkte bak, nieuwe koppelomvormer
– Alles dat plastic is vervangen met aluminium (denk aan blowoff-valve’s)
– Alles dat rubber is vervangen met siliconen
– Visueel uitstekend, ook het interieur
– Nieuwe wagner IC’s
– Nieuwe sensoren her en der
– Nieuwe uilaat, 3.5inch incl downpipes

Ik was namelijk al een langere tijd bezig om via duitsland (Autoscout.de) een RS6 te zoeken. Om en nabij voor import naar nederland ben je zo’n 1800 euro kwijt inclusief keuring, kenteken en alles. Het nadeel aan aanschaf van zo’n auto is dat je voor enorme verassingen kunt komen te staan (zoals bekend). Een vriend van mij die recent een RS6 gekocht heeft en reeds bezig is revisie uit te voeren, had oor naar mijn auto en ik naar de zijnes.

Hij liet er ook geen gras over groeien gezien de reparaties en punten in bovenstaand lijstje. Ik heb dus straks een auto waarvan de ergste punten die erom bekend staan vaak te klappen, direct al onder handen te hebben genomen. De auto ziet er qua interieur gaaf uit, niet in gerookt (belangrijk) en de motor ligt er momenteel samen met de bak en alle toebehoren uit. Een betere RS6 kon ik momenteel ook niet vinden zonder daar een akelig hoog bedrag voor neer te moeten gaan leggen.

Al met al heb ik meer dan 2.5 jaar een RS4 in het bezit gehad, bijna 100.000km ermee gereden ondanks wat alle mensen er ook van mochten vinden, ik heb er plezier van gehad! 🙂 Maar het is langzaam maar zeker tijd de auto los te gaan laten en voor iets nieuws te gaan kijken.

3 comments on “Kogel door de kerkAdd yours →

    1. Jup! Alles wordt ook gewoon bewaard en behouden, het gaat gewoon mee naar een nieuw domein straks. Ik merk dat heel veel mensen rondspeuren op mijn blog, en ze vaak ook zinvolle info vinden op dat vlak. Het heeft in ieder geval enkele handige contacten opgeleverd ook.

  1. Oke top 😉 op dit domein kan je misschien een redirect pagina plaatsen dan? 🙂
    Goed om te horen dat er veel mensen hun weg vinden naar je blogs, misschien moet je eens met pov videos beginnen ofzo op youtube en plaats de link naar je blog daarbij? Zou nog voor veel meer bezoekers zorgen denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *