nordschleife nurburgring

Nordschleife

Afgelopen weekend 2 dagen op de ring geplakt. In totaal 9x op de baan geweest. Erg vet! En zeker een aanrader voor diegene die een dagje ring willen ervaren. Over hoe de eerste keer nordschleife gaat lees dit artikel.

Op zaterdag was het allemaal nog vrij druk. Meer dan 90 voertuigen geregistreerd op de baan. Verder gewoon lekker rustig gereden. Zondag was het rustig met amper 15 voertuigen op heel de baan. Het had geregend en het was op veel plekken nog nat.

De auto reageerde zeer goed op 102 brandstof in combinatie met een 10+ octaan booster. Op de ring was de power echt merkbaar.

Heb helaas de binnenzijde van mijn rechterachtervelg beschadigd. Dit was niet op de ring gebeurd maar op de heenweg naar de ring. Ik was aan het rijden, en wou iets pakken, voordat ik het wist zat mijn rechtervoorwiel in het gras met een paaltje naderend. Uit reflex het stuur naar links, echter bleef mijn rechterachtervelg plakken tussen asvalt en het gras in. Hierdoor brak ik uit (raakte aan de andere kant van de weg) op waarop ik opnieuw corrigeerde. ABS greep in en de auto was weer in een rechte lijn.

De veiligheidfeatures van deze auto zijn goed! Dit is denk ik de eerste keer in 3 jaar dat ABS echt pas nodig was.

0 comments on “NordschleifeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *