nordschleife nurburgring

RS4 gestript en verkocht

Beetje tegenstrijdig bericht zo, maar de kogel is door de kerk! De auto heeft een week op marktplaats gestaan maar kwam ik er maar niet uit met potentieele kopers over de prijs. Eigenlijk lag de keuze voorhanden om de auto te gaan strippen en is er een hoop in een paar dagen bereikt inmiddels. De auto is gestript reeds in z’n geheel verkocht. Dinsdag gaat de spreekwoordelijke bijl er namelijk al in.

Het ging eigenlijk vrij hard via facebook groepen. Met name de RS4 onderdelen die men vaak gebruikt voor conversie van S4 naar RS4 vlogen eruit. Men netjes gevraagd om vooruitbetaling(en) en deze ook reeds ontvangen.

Ik had in eerste instantie een zweed welk de hele auto wou opkopen. Maar hij wist met te vertellen dat puur aan de hand van het stationair geluid, de motor lichte misfires maakte. Dit is volgens hem een bekend probleem met RS4’s welk een KM-stand van bijna 4 ton hebben.

De cilinderkoppen raken namelijk bij de kleppen, gescheurd. Zie ook deze link en met name deze foto. Zoals je kunt zien zijn er visueel zichtbare haarscheurtjes en dat zorgt hoogstwaarschijnlijk voor compressieverlies.

Dit verklaart ook waarom ieder jaar mijn APK met name de gastest, moeilijker en moeilijker werd. Ik dacht dat het lag aan de uitlaat en verwijderen van katalysatoren / vervangen met sportkats, maar niets is minder waar. Ik geloof ‘m ook meteen voor iemand die meerdere RS4 projecten in Zweden heeft gedaan.

Wat nu? Uiteindelijk wist ik een koper te vinden die de gehele motor hebben wou, en een shitload van onderdelen stuurde. We kwamen een verkoopsprijs van ~ 9000 euro overheen en is er reeds al een aanbetaling gedaan. Ook losse delen zoals spiegels, kappen, intake en noem maar op zijn vrij snel voor een goede prijs gegaan. Wederom S4 rijders of zelfs amerikanen die hun A4 avant ombouwen tot RS4. Als laatst een overeenkomst gesloten voor de gehele koets, deuren en een stukje van het interieur (console) en dergelijk. Deze wordt vrijdag zelfs al opgehaald met pickup / trailer en al.

Al met al heb ik nu meer voor de auto gevangen dan verkoop in losse delen. Zoals sommige lezers ook wisten aaste ik al langer op een Audi RS6 C5. Deze gaat er dan echt ook komen binnen 2 weken!

Spijt van verkoop / wegdoen van de RS4? Momenteel gemengde gevoelens, maar laten we eerlijk zijn. Wil je een 4 ton RS4 ‘verder’ blijven rijden dan moet je denken aan een motorrevisie, en echt alles ook aanpakken wat aangepakt moet worden. Incl overspuiten en de hele keet kijken we tegen een prijs van 11.000 tot 13.000 euro aan.

Een hoop geld voor een auto 🙂 En mezelf kennende wil ik altijd meer zoals oorspronkelijke plannen 800PK tune en dergelijk. Zo’n grap kan echt in de 20 tot 30 duizend euro oplopen, gezien ik zelf dit soort zaken altijd zal uitbesteden. Een RS6 is gewoon net wat deftiger en completer dan een RS4.

Toegegeven, een RS6 kan verschrikkelijk duur zijn in onderhoud, DRC, de automatische versnellingsbak, de grote beurtjes alleen al, en vooral het brandstof verbruik. Maar geen zorg. Ik behou bijv. de RS4 handbak om mischien later een handbak conversie voor de RS6 te doen. Geen makkelijke klus (30 uur werk eraan zowat) maar niet onmogelijk.

De automaat van een RS6 ongeacht rijstijl, tune of wat dan ook, is inherent aan het stukgaan. Ze hebben echt een beperkte levensduur. Binnenkort zal de website dan ook verhuizen naar C5Blog.nl en niet meer B5blog.nl, met behoud van alle artikelen natuurlijk.

Ik zal met dinsdag / woensdag en donderdag nog wat foto’s van een gestripte RS4 plaatsen. Ik had meer voor de auto kunnen vangen maar ik ben natuurlijk wat meer gebaat bij verkoop van delen in 1 keer en het liefst zo compleet mogelijk ipv 1 deur aan koper Y, 1 rem aan verkoper X enz enz. Ik moet uiteindelijk wel een garage betalen voor de tijd dat eraan gewerkt wordt en voor nu haal ik er een goede marge met aftrek van alle kosten uit. 🙂

De RS4 was me een hele gave auto, heel erg veel plezier van gehad in de afgelopen 3 jaar. ik raad het iedereen aan die twijfelt aan de koop van een RS4 B5.

0 comments on “RS4 gestript en verkochtAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *